m15 halalos baleset ma cseh busz kamion 2

Baleset ma M15 autóút: Hegyeshalom közelében busz és kamion ütközött – baleset képek és baleset video

Győr, 2011. június 20., hétfő (MTI) Halálos balesetet, tömegszerencsétlenséget okozott egy szlovák és egy lengyel kamion érintőleges összeütközése, ami egy cseh turistabuszba lökte a szlovák kamiont.

A baleset roncsai miatt hosszú ideig útzár volt az M15-ön

Emiatt a szlovák kamion a másik útpályán frontálisan karambolozott egy cseh autóbusszal, amelyben két gépkocsivezető és ötven, részben mozgássérült utas ült. A szlovák kamion kigyulladt, a vezetője meghalt. A másik halálos áldozat az autóbusz váltósofőrje.

A sérültek közül többen hazamehetnek Csehországba

Az M15-ösön hétfőre virradó éjjel történt baleset helyszínéről kórházba került sérültek többségének kielégítő az állapota – tudta meg az MTI hétfő délelőtt; a csak könnyebben megsérült emberek egy része hamarosan hazatérhet Csehországba.

Az M15-ös autóúton, Hegyeshalom mellett történt, két halálos áldozatot követelő balesetnek – a kórházak adatai szerint – huszonkilenc könnyű és huszonkét súlyos sérültje van.
A tatabányai Szent Borbála Kórházba huszonhárom sérültet vittek busszal, közülük tizenhárom ember könnyű, tíz súlyos, főként csonttöréses sérüléseket szenvedett – mondta Fain András, a kórház orvos-igazgatója hétfőn az MTI-nek. A legsúlyosabb állapotban lévők közül egyelőre hatan maradnak Tatabányán, a többieket hamarosan hazájukba, Csehországba szállíthatják.
Nyolc embert vittek a baleset helyszínéről a mosonmagyaróvári Karolina kórházba. A négy súlyos sérült közül egyet, akinek eltört a medencecsontja, később a győri megyei kórházba szállítottak tovább – közölte az MTI-vel Vermes Tamás kórházigazgató.
Nyolc súlyos sérültet szállítottak a baleset helyszínéről a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, egyikük állapota életveszélyes – közölte korábban az MTI-vel Tamás László János, az intézmény főigazgató-főorvosa.

Cseh konzul: megjött a busz a szállítható sérültekért

Délelőtt 10 órára Tatabányára ért Csehországból az az autóbusz, amely a hétfőre virradó éjjel az M15-ös autóúton, Hegyeshalomnál történt baleset szállítható sérültjeit hazaviszi.

A diplomata – aki a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolt honfitársait látogatta meg – azt mondta, hogy akiket lehet, azokat még hétfőn hazaviszik.
A Tatabányán ápolt huszonhárom tagú csoport mintegy fele szállítható, azt pedig most mérik fel, milyen állapotban vannak a mentők által Győrbe, illetve Mosonmagyaróvárra szállított emberek – tette hozzá. A konzul nem tudott válaszolni arra kérdésre, hogy az M15-ösön viszi-e haza a turistákat a pótbusz, azaz végig kell-e haladniuk azon a szakaszon, ahol nem egészen egy nappal korábban balesetet szenvedtek. Csupán annyit mondott: Csehország felé ez a legkézenfekvőbb útvonal.

Kártérítési szakértőnk szerint ilyenkor már a kórázi kezelés költségeit is állja a károkozó biztosítója, de a károsultak rokonainak ideutazása és minden egyéb hasonló költség is behajtható, azonban a baleseti sérültek kártérítése miatt praktikus közösen fellépniük.

A Hegyeshalom melletti busz baleset video a hirado.hu-n

MTI Fotó: Földi Imre és Matusz Károly


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Captcha Captcha Reload